Centrum Pile

Centrum Pile AB tillverkar betongpålar i Sverige, Danmark, Polen, Tyskland och England. I Kollanda, fyra mil utanför Göteborg, finns Europas modernaste och tekniskt ledande pålfabrik.

Produktionen är i stora delar automatiserad och ÄIAB har haft förmånen att både serva befintliga installationer och bygga nya styr- och reglersystem. När teknik och support för den viktiga betongtransportören inte fungerade tillfredsställande beslutades att byta ut styrningen. I samarbete med ÄIAB konstruerades och utvecklades ett styrsystem som innebar både ny mjuk- och hårdvara. En skräddarsydd lösning för pålfabriken.

”Vi är helt beroende av att tekniken fungerar i produktionen och då är snabb service avgörande. ÄIAB är en stabil partner som ger oss den nödvändiga tryggheten. Uppstår problem gäller det att få kompetens på plats för att både felsöka och åtgärda problemet. På den punkten är ÄIAB en suverän leverantör. Att de finns lokalt innebär hög tillgänglighet, vilket vi värdesätter oerhört mycket. Sedan är deras personal kreativa och engagerade. De kommer ofta med förslag på förbättringar och bidrar starkt till vår positiva utveckling i produktionen”.

Lars Gustafsson

VD, Centrum Pile AB

Andra referensprojekt

Brogren Industries

Brogren Industries AB i Älvängen är ett väletablerat teknikföretag med tillverkning av avancerade komponenter till bland annat gasturbiner och delar inom flygindustrin.

Se vad vi gjorde
Skåne Finkost

Majonnäs- & Senapsfabriken behövde öka kapaciteten för påfyllning av burkar med dressing och såser. Produktionslinjen var också i behov av renovering och optimering av produktionskapaciteten.

Se vad vi gjorde